Jeg ante ikke hva jeg skulle bruke gresskaret til, men etter å ha bladd gjennom alle kokebøkene mine, fant jeg denne oppskriften.
Jeg er veldig glad i honning, og har alltid syns det hørtes himmelsk ut med honningkake, men det ene forsøket jeg har gjort var totalt mislykket.
Denne oppskriften på gresskarbrød inneholder ganske mye honning - og den smaker mye honning. Kjempegod, ganske fuktig kake. Jeg laget to brød og har hatt det i fryseren, tatt opp litt og litt.
Her i huset er det bare jeg som liker honning.
1/4 l god olje
1/4 l honning
400 g sukker
4 piskede egg
560 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts malt nellik
1/2 ts revet muskat
1/2 ts allehånde
2 ts kanel
400 g syltet gresskar, purert
180 g hakkede valnøttkjerner
Forvarm ovnen til 160 *C.
Bland sammen olje, honning, gresskar, sukker og egg.
Sikt sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.
Rør inn oljeblandingen. Alt skal bli godt blandet.
Tilsett nøttehakk. Hell deigen i to godt smurte avlange former.
Bakes i ovnen ca 75 min. Tas ut og får hvile 10 min før de hvelves på rist for videre avkjøling.
Takker. Jeg legger den sammen med de andre alternativene. Har nemlig også funnet en med rømme. Jeg er bare litt skeptisk på mange tilsetninger - er redd for at det skal gå negativt ut over holdbarheten i romtemperatur.
SvarSlettJa, det vet jeg ikke noe om. Jeg skar mine brød ned i passelige stykker og frøs dem. Tar bare opp det jeg trenger, og det jeg vet blir spist *hehe*
SvarSlettDet der høres godt ut. Jeg har skrevet ut oppskriften og vil prøve å bake. Med alle de krydderiene må det jo bli godt!
SvarSlettSyltet gresskar har jeg på glass i kjelleren og honning i skapet.
Lykke til, da.
SvarSlettSelv går jeg rundt å lurer på hva jeg evt kan bytte ut gresskarpuréen med...