torsdag 20. mai 2010

Lavendelhekk og urtebed


Bildet har jeg stjålet her.

I går satte jeg ned de første plantene i min nye lavendelhekk. Jeg fikk bare satt ned planter langs de første ca tre meterne, for på de resterende åtte meterne står det så masse tulipaner i flor.
Jeg gleder meg veldig til denne hekken. Når jeg lukker øynene og tenker på sommer, så er det bildet av en frodig lavendelhekk som dukker opp på netthinnen. Og så duften, da! Bare min håndtering av de små plantene da jeg tok dem ut av pottene sine i går, fikk den eteriske, nesten bedøvende duften til å folde seg ut rundt meg.

Etterpå bar jeg opp på altanen litt mer jord og sand til de små pallekarmene som fungerer som urtebed utenfor kjøkkendøren.
Jeg har ikke alle plantene klar ennå, men persillen og oreganoen er i alle fall kommet på plass.
Senere i dag skal jeg sette ned pileklatrestativet jeg laget tidligere i vår sammen med en lathyrus odorata. 'Matucana' - den dufter helt fantastisk! Og når den står akkurat der, så brer duften seg i hele huset gjennom et åpent vindu. Sommer!!

2 kommentarer:

Mariann sa...

Lavendelhekk høres stilig ut. Jeg har hatt noen planter i potter, men aldri fått den helt store blomstringen.

Blomsterguri sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Lavendelhekk blir nok veldig fint! Du har virkelig noen driftige prosjekter på gang med alle krydderurtene. Ha en god pinsehelg!