fredag 13. august 2010

Festen ække over ...
Anemonen og høstormedruen begynner å gjøre seg klare til blomstring. De kommer til å bli fine sammen.
Jeg lurer forresten på om jeg en gang har overhørt noen som sa at høstormedruen ikke alltid rekker å blomstre ... ?

Monardaen oppdaget jeg hin dagen da jeg hadde opprydning i bedet ved veien. Jeg husket faktisk at jeg hadde satt den der, men hadde egentlig avskrevet den. Men så dukket den altså opp, en enkelt stilk hadde klart å tvinge seg opp gjennom buskaset av akeleieblader og en 'vandrende hagejøde' (heter den det, tro ...) Jeg flyttet monardaen sporenstreks, til en mye finere plass. Den er knallfin, syns jeg. Flott blomst med flott farge.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Høstormedruen rekker ikke alltid å blomstre her hos meg, men den er nesten penest før den spretter ut helt uansett synes jeg :)Nydelige kurver på blomsterstengelene.

Mariann sa...

Bar vi får brukende vær, kan det blomstre lenge enda. Min høstormedrue har jeg hatt i tre,fire år og den har rukket å blomstre her. Veldig fin den.

Margrethe sa...

DEt er morsomt når det vi har avskrevet likevel dukker opp som troll av eske. Det blir som å møte en gammel venn etter mange år. Selv om det var i fjor høst man plantet "den bortkomne". Hagegleder!
Ha ei deilig hagehelg.

Wenche sa...

Om høsten er nok Høstormedruen favorittstauden her hos meg. Egentlig tidligere også iom at den er så flott gjennom hele sesongen. Og hittil har den rukket å blomstre hvert eneste år med de flotte lange aksene sine.

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk