onsdag 31. august 2011

Årets forumstreff - årets høydepunkt

Hagegals forumstreff 2011 gikk av stabelen i Kristiansand i helgen. Jeg dro nedover allerede torsdagen - sammen med en annen hagegal bergenser - og på den måten fikk jeg anledning til å besøke min kjempeskjønne niese i samme slenget.

Fredagen gikk vi fra Grim og inn til sentrum - en fin tur innimellom koselige sørlandshus og blomstrende hager. Cannaen på dagens bilde, tok jeg utenfor Ravnedalen, som vi forøvrig var en snartur innom lørdagen.

Ellers begynte det fredagen med god middag på Kick, etterfulgt av et foredrag som handlet om jord og gjødsel, og som jeg syns var veldig interessant. Morten het han som foredro, han var innehaver av Randesund planteskole. Den besøkte vi også lørdagen.

Lørdag morgen begynte med byvandring. Med oss hadde vi de to menneskene i KrSand med mest peiling på blomster, planter og parker i byen. Det var virkelig kjekt å gå sammen med dem, de var veldig engasjerte i det de holdt på med. Etterpå dro vi til Ravnedalen og spiste lunsj og så oss rundt. Ravnedalen er en park som fortjener litt mer oppmerksomhet enn den fikk, men jeg regner med jeg skal tilbake dit ved en senere anledning.

Om kvelden var det nydelig treretters middag i kjelleren på hotellet, etterfulgt av prat rundt bordet, plantebytting og auksjon. Veldig kjekt!

Søndagen besøkte vi først en hage, Skogen, hvor eierne beviselig hadde vært igjennom opptil flere diller: pellis, fuchsia, sukkulenter, kaktus, aurikler og primula en masse. En herlig, uformell hage. Etterpå dro vi videre til Marnardal og Planteliste.net. O lykke! her fikk pengene bein å gå på :-D

Vi avsluttet med deilig lunsj på Art Café.

Tusen takk til gjengen i KrSand for en finfin helg!!

7 kommentarer:

Mathildes Eden sa...

Høres ut som om du har hatt en strålende helg blandt likesinnede hagegale! Vi andre hagegale får vente på et utvidet referat og fremvisning av ubetalelige kupp gjort i planterus:-)

nefertiti sa...

A domani - liste over årets plantekupp kommer i morgen :-)

Ellen Walnum sa...

Og tusen takk for særdeles hyggelig bekjentskap. Det var ei flott helg:)

nefertiti sa...

Like så, Ellea!

Stein sa...

Så hyggelig å høre at forumtreffet var så vellykket! :-D
Jeg gleder meg til å se listen i morgen ;-)
Ha en fortsatt fin sensommer/høstdag!

Wenche sa...

Det var virkelig en kjempekoselig helg, og veldig hyggelig å bli kjent med det. Siden du er en "trofast" gjest på treffene ses vi kanskje til neste år også :-)

Wenche sa...

Det skulle selvfølgelig være 'kjent med deg' :-)