søndag 21. august 2011

Ja, da har jeg vært ute


... i mygghelvetet!! Fyttekatta, man skal jammen meg være glad i hagen sin for å orke å være ute i disse sensommerkveldene - knotten er helt til å bli gal av. Men når det er oppholdsvær, så må man jo bare ut ...

Jeg har spadd opp en dahlia og satt den i en potte, i håp om å redde den fra saksedyrene. Ja, jeg tror det er de krypene som snauspiser den. En dahlia som sto ved siden av denne her var nesten oppspist i knollen og stengelen, så der fikk jeg forklaringen på hvorfor den ikke blomstret ennå. Ellers har jeg to andre av samme slaget, de ser ut til å ha det helt fint, i alle fall blomstrer de og er fortsatt i besittelse av blader.

Jeg kjøpte meg en evigbergknapp i går - Sedum telephium 'Purple Emperor' - den delte jeg i to og satte ned i rosebedet i sørveggen.
Jeg kjøpte to klematis også - Clematis 'Macropetala' - disse skal få klatre i rosebuen ved Magnoliakroken. De får bo der sammen med rosene 'Aloha' og 'Leonard de Vinci'.

Ellers har jeg vært en liten tur ut på landet til Mamma. Jeg hadde med meg et par hosta, en monarda og en høstfloks som jeg kjøpte på salg på Plantasjen. Planen er at jeg skal ha mange hosta ut til henne - jeg tenkte å dele noen fra min egen hage nå i løpet av høsten.

På radioen hin dagen, i Herreavdelingen, kom spørsmålet inn: Når er det for sent å ta seg sammen?
Svaret kom kjapt: Det er aldri for sent å ta seg sammen - men er det nødvendig ... ?

Ja, nå må jeg ta meg sammen og få mat i ungene før de skal sove ;-)

8 kommentarer:

krepsemor sa...

Angående knotten og andre kryp, så har jeg funnet et stoff som hjelper. Nemlig Autan, hvit flaske med rosa topp. spray deg med den og ifør deg en caps, så får du være i fred for smådjevlene =)
Salg, ja! Det burde jeg også sjekket opp. Hosta må jeg har fler av, selv om hjorten elsker den nesten like mye som meg =(
Fine høstsysler, i tillegg til bestilling av liljeløk, og andre løker!
Ha ei fin uke!

krepsemor sa...

Glemte å si at den georginen din var bare helt nyyydelig, men så synd med saksedyrene!

nefertiti sa...

Ja, den er nydelig! Eller, den var det ihvertfall da den sto sånn som det der. Håper det hjelper å la den flytte for seg selv. Men det kan jo hende at saksedyrene flytter med ...

Elisa sa...

Var det i det heile tatt oppholdsver i dag då?

Såg deg i avisa her forleden, kjempegøy! Veldig kjekt å lese og sjå.

nefertiti sa...

He he, noen timer i kveldingen var det faktisk det, ja.

Artig å være i avisen :-)

Turid sa...

Mye medfølelse fra meg. Er vokst opp i et mygghelvete, men har heldigvis flyttet. Nydelig Dahlia, har bare en i år, men skal definitivt ha mange fler til neste år. Vakkert, vakkert, vakkert.

Stein sa...

Så synd med mygg og saksedyr når en endelig kan nyte hagelivet! Jeg har hørt om duftpelargonia som holder mygg unna, men det er vel mer egnet i drivhusrom.. Jeg hadde mygginvasjon i hagen vår i Sverige i fjor. De viste seg å følge med et billass våt bark jeg skulle bruke i bedene! Jeg har ryddet opp i krattskog og fylt igjen alle forsenkinger i terrenget hvor det kan samle seg sølepytter om det regner mye. Vet ikke om det var avgjørende, men jeg har heldigvis ikke myggplager i år.
Mot saksedyr er det vel bare giftstoffer som hjelper? Heldigvis er det jo bare ekstra våte somre en stort sett plages med dem...!?
Uansett. Ha en fin høstdag!

Kari sa...

Koselige hageblogg du har - takk for titten :)