fredag 12. august 2011

Presenterer: Magnoliakroken

Prosjektene tar form i hodet, grunnes og fintenkes på en stund, før de presenteres for mannen.
Mannen tenker lenge, før han kommer med innvendinger og egne meninger i sakens anledning ...

Der undertegnede er i stand til bare å hive seg i det og smelle ut noe hvit småstein i en synderlig fart - uten verken å ha målt, planert eller i det hele tatt ha vært innom tanken grunnarbeid - der er det mannen kommer inn og tar over regien.

Jeg fant ut at det var for mye med sju pallekarmer for meg. Jeg har ikke tid til å ta meg skikkelig av de, og det var jo dumt å la de stå der og ta opp plass og se stygge ut i tillegg. Nei, nå ville jeg ha kun de karmene det var helt bruk for: en til jordbær, en til gulerøtter eller poteter, alt etter som, en til barnehagebed og en i reserve, til calendula for eksempel :-)

Nei, en fin, lun krok i hagen, der jeg kunne sitte og nyte et glass vin i fred og fordragelighet, med sandalkledte ben plassert i knasende, hvit singel, mens jeg lot blikket vandre over krukkene med planter som er så eksotiske og skjøre at de må få komme innomhus om vinteren - det ville jeg ha!!

Og se: nå har jeg det :-) Må jeg få presentere Magnoliakroken!

Jeg var innom hagesenteret på vei hjem fra jobb i går - ville feire at jeg har fått meg ny jobb, med å kjøpe noe nytt til hagen (jada, enhver anledning er en unnskyldning til å skaffe seg enda en plante).
Da jeg kom hjem med en magnolia 'George Henry Kern' og stolt presenterte vidunderet for familien og fortalte at den skulle plasseres nedi den nye kroken, brøt ungene ut i latter og sa i kor: "Magnoliakroken" - Magnoliakroken er altså nevnt i Harry Potter-boken 'Fangen fra Azkaban', så vet du det.
Så nå er det den heter, den nye koseplassen i hagen: Magnoliakroken.

7 kommentarer:

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Dette så spennende ut Nefertiti! Gleder meg til å se kroken ferdig utvokst. Hvor høy skal hekken rundt kroken bli? En uskyldig innhegning eller nesten som en hule med tak?

Unknown sa...

Gratulerer det ser flott ut ,Marit.

nefertiti sa...

Takk for hyggelig kommentar, begge to :-)
Buksbomen skal få gjøre nytten kun som en uskyldig innhegning. Jeg lager den av planter jeg har stukket selv, så det er litt sånn evighetsprosjekt.

Mathildes Eden sa...

Det er jo ikke sikkert at de som skal oppholde seg i Magnoliakroken er så uskyldig? Kanskje det hadde vært best med en solid innhegning? Fint blir det i alle fall!

nefertiti sa...

Det er mulig du har rett i det, Mathilde. Time will show (and what a show :-)

Mariann sa...

Så fint det ble. Riktig en kosekrok i hagen.

Red Hobbitt sa...

Så fint du har fått det i Magnoliakroken. Tenk å sitte der en sommerkveld og nyte et godt glass vin og bare høre til.
Gratulerer med ny jobb! Fint at du satte meg på ideen med å feire på Hagesenteret. Jeg begynner nemlig i ny jobb i morgen og har ikke feiret ennå.