tirsdag 3. januar 2012

Fjorårets ...

... vær, var lite å skryte av.

... men våren var ikke så verst. Gult og blått er kjærkomne farger etter en grå og brun vestlandsvinter.

Årets nykommer. Blåveisen er jo bare utrolig nusselig, og jeg bare måtte skaffe meg noen flere etter å ha stiftet dette bekjentskapet. Og nå er det jo ikke så veldig lenge til de titter frem, heller.

Årets utfordring var å illudere høysommer i den kaldeste mai i manns minne. Jeg var juli måneds hageblogger i bladet Boligdrøm.

Årets peneste dahlia - regntung gjorde den sitt beste for å holde humøret oppe på folkene, fristende, sprø og saftig holdt den knipedyrene god og mett blomstringssesongen gjennom ...

Årets rareste: det var mange underlige vekster i denne hagen som vi fikk være med å besøke på Sørlandet i 2011.

... og der så vi årets frekkeste, også. Dette var ett av mange fine kunstverk i denne hagen (Skogen, var det det de kalte den hagen?)

Til slutt: årets hageprosjekt. Rosebuen kom opp året før, men i 2011 ble Magnoliakroken til. Mannen gjorde en heltemodig innsats, og den grusbelagte kosekroken nede i luneste hagen ble ferdig. "Egenprodusert" buksbomhekk kom i jorden, bærbuskene ble flyttet på og det ble plass til en magnolia. Håper det ikke går så altfor lang tid til den får lyst til å blomstre for oss.

Har du oppsummert hageåret 2011?

7 kommentarer:

Villrose sa...

Herlige høydepunkter! Særlig våren, som vi nå så smått kan begynne å glede oss til :-D

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Det hjørnet var jo helt fantastisk koselig. Blir nok kjempefint når det vokser enda mer til! Er inspirerende med slike oversiktsbilder.

Linda sa...

Gleder meg til hageåret som kommer:) herlig å se litt fra året som gikk også:)

Stein sa...

Flotte høydepunkter fra året som har gått! :-D
Din blåveis var veldig flott,så jeg forstår godt du vil ha mer av dem. Jeg har bare slike som vokser vilt. Setter stor pris på dem også, selv om de ikke får så klare, blå farger som din. :-) Håper været blir alt det IKKE var i 2011 for deg. Ha en riktig fin dag!
Mange hilsen Stein fra "sommerhagen".

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Du mener vel fjorårets...

Enig med deg at det var et heller labert hageår dette her. Men fine bilder! Spesielt den fristende sommersengen fra mai :)

Håper 2012 gir valuta for pengene (de vi har brukt på løker og frø)

Gleder meg til å se utviklingen av magnoliakroken!

RandiA sa...

Morsomt innslag.....skulle gjerne kopiert noe lignende, men jeg har ikke overskudd til det akkurat nå..sitter på 4.uken stasjonær, og blir nokså lat av det...

nefertiti sa...

Selvsagt er det fjorårets jeg mener, Bl*
Satser på at naboen klarer å holde sauene sine bak gjerdet, så vi får nyte tulipanene, og håper omleggingen av vann og kloakk ikke går for hardt utover Magnoliakroken. Begge deler uroer meg litt må jeg innrømme ...

RandiA: Når vi har det travelt, drømmer vi om å kunne sitte pal, men når vi ikke har noe valg, så viser det seg gjerne at det ikke var noe å trakte etter allikevel ... Håper du kommer deg på bena igjen snart!