tirsdag 22. mai 2012

Epleblomster


Endelig blomstrer epletreet! Vanligvis blomstrer det til 9. mai - det vet jeg, for vi har pleid å få det med på bilder fra eldstejentens bursdag. Men i år altså, nesten to uker senere.

Ikke at det gjør noe, bortsett fra at det har vært et fint motiv på bursdagsbilder, jo senere blomstene kommer, jo større sjanse er det vel for at biene er klar til å gjøre jobben sin. Og nå når tulipanene er på hell, så slipper epleblomstene den knallharde konkurransen i fargekalaset, også.

Det er forresten ikke or'ntlige epletrær jeg har. Det er to søyleepletrær, som opprinnelig ble kjøpt for å stå i krukker. Der sto de mer eller mindre godt i nesten 10 år, helt til den ene krukken datt ned fra muren og sprakk. Da satte jeg dem rett i marken - et på hver side av roseportalen inn til Magnoliakroken.

De eplene som kommer på trærne blir stort sett spist av fuglene, og det er for så vidt greit. Det er koselig å ha småfuglene fykende til og fra :-)

PS: Har malt andre strøket på murveggen. Malte rundt hjørnet også, og kappet bort den svarte knotteplasten som har vært så stygg ... så lenge ... Utrolig hvordan man kan utsette ting som det bare tar 2 minutter og 48 sekunder å ordne opp i *himler med øynene*

2 kommentarer:

Åshild sa...

Epletrærne er litt seinere enn vanlig her også, men bare noen dager. Kirsebær og plommer er ferdig for en uke siden, så ligger noen dager foran.

evelyn sa...

Nydelige epleblomster! DE aller fineste på denne tiden ! I dag blomstrer de her også!