mandag 4. juni 2012

Fin frøken

Clematis 'Miss Bateman'

Den er jo veldig fin, denne clematisen, er den ikke? Jeg liker så godt de grågrønne stripene midt på bladene. Jeg har 'Miss Bateman' stående i krukke. Jeg har flettet et pile stativ rundt som den kan klatre i, og så håper jeg at det ikke blir for liten plass til den. Foreløpig ser hun litt forsiktig ut, men det er antakelig det kjølige været som er skyld i.

Av en eller annen ukjent grunn har jeg faktisk ikke klart å holde liv i de clematisene som jeg har plantet ut i bedene. Det er andre gang jeg prøver denne frøknen. Nå satser jeg på at hun liker seg bedre i krukke, enn hun gjorde på friland :-)

Gruppe 2: Beskjæres etter første blomstring

5 kommentarer:

Ranten sa...

Jeg har aldri helt kommet på talefot med disse klematisene. Joda, jeg har prøvd. Flere ganger... God grønn uke!

Mathildes Eden sa...

Veldig vakker! Synes at du har klatrende clematiser overalt jeg...!?

Bille sa...

Vakker, absolutt! Er denne sorten spesielt tidlig tro? Jeg har en liten håndfull Klematiser i feriehagen, en har jeg gitt opp, men to nye som ble plantet i fjor så jeg hadde mange knopper sist jeg var innom. Tror voksested er viktig, uten at jeg egentlig vet.

nefertiti sa...

Ja, jeg syns det er tidlig med blomstring nå. Men jeg vet ikke helt, denne kjøpte jeg i høst og den har stått ute i en trang potte i hele vinter. Kanskje den ble så sprellende glad når den fikk komme i stor krukke, at den slo til med en ekstra tidlig blomstring?!

hageglad sa...

Den er veldig vakker! Sart i fargen og en litt uvanlig sort kanskje? Jeg har aldri sett den på de hagesentrene jeg har vært innom.Hege