tirsdag 11. september 2012

Anemone - Favoritt i høsthagen

Anemone japonica
Fortsatt er det mye fint i hagen. Blant annet syns jeg begge buddlejaene er veldig fine, og den lilla dufter helt fantastisk i tillegg. Og nå kommer jo crocosmiaene også, hvor jeg liker spesielt godt den gule som har litt grågrønt bladverk. Flere roser kommer igjen med blomstring nå, det er jo kjekt, og monardaen er fin, selv om den er litt stusselig der den står med bare én stilk ...

Men høstanemonen er vel egentlig den jeg er veldig glad i akkurat nå. Kanskje har det noe å gjøre med at den står ved siden av den mørkbladete høstormedruen 'Brunette'?Jeg fikk dessverre ikke den kombinasjonen med på bildet, men det er virkelig fint med de enkle, litt dunete, rosa blomstene, og ikke minst blomsterknoppene, på anemonen opp mot actaea simplexens storflikete blader.

Det må du prøve, du :-)

Sjekk ut Moseplassen for flere høstlige skjønnheter!

8 kommentarer:

Mariann sa...

Veldig fin!
Jeg har en som blomstrer for første gang i høst. Jeg har hatt problemer med å få de til å etablere seg hos meg, men endelig har det lykkes.

MarJE sa...

Flott blomster!
Lykke til.

Anne (Moseplassen) sa...

Høstanemone ja. Veit du, jeg har ingen! Det er en av de jeg har øverst på lista, men ikke har skaffet meg enda fordi jeg veit den ikke er så glad i å flyttes rundt så da vil jeg heller vente til bedet er klart. Noe det forhåpentligvis snart blir... hihi

Hyggelig at du er med på konkurranse :D

Villrose sa...

Ja, det kan jeg prøve! For i dag oppdaget jeg at det var blitt fine småplanter av Anemone-frøsådden fra i fjor :-)

Frøya-Heidi sa...

Veldig søt kandidat i konkurransen. Jeg har også en rosa høstanemone, som blomstrer fint hver høst.

Lykke til!

Turid sa...

Griselekker er den. Høstanemone er ei ønskeplante, men den overlever ikke her hos meg, dessverre. Vet ikke om det er meg eller Anemonens feil ;)
Masse lykke til.

Northern Shade sa...

Your anemone is a very pretty pink. I've been wanting to try some fall flowering anemone, but I'm not sure if they would be hardy in my climate. Also, I'm not sure if they would have time to bloom before the frost comes here.

nefertiti sa...

Hi Northern Shade, and thanks for a nice comment.

I live on the west coast of Norway, so the climate's quite mild here compared to the rest of the country.