tirsdag 20. august 2013

Roseredning

Sensommerens prosjekt har bestått i å grave opp roser og stauder. Kjedelig, men høyst nødvendig! Det var synlig på det som viste seg over jorden, og det var synlig på det som befant seg under jorden. Over var det lite blomstring og gulgrønne blader, under var det uutviklet rotsystem.

I tillegg til det dårlige jordsmonnet, var jeg egentlig lite fornøyd med bedene i det hele tatt. Kjedelig sammensetning av farger, høyder, blomstringstid og, ja, det meste ...


Her har jeg ryddet i de mosebefengte pallekarmene mine. I én har jeg lagt duk og satt pottede roser; i en annen har jeg gravd ned stauder - nå står de tett i tett; i en tredje står frøplanter og "kvist og kvast" som jeg har stukket og som skal bli til nye planter.

I vinter skal jeg pønske ut noen kjempefine bed, og hvis jeg får noen (Mannen) til å hjelpe meg, skal jeg hente tang og tare og legge til "vask" i regnet (som helt sikkert kommer!).
Og når så våren kommer med fuglekvitter og lyse dager, skal jeg spa opp noen nye bed, kanskje de skal bli opphøyde, kjøre på med god jord, sand og tang og tare, og sette rosene ut igjen. Ja, og staudene også selvfølgelig.

Da skal alt bli så mye bedre, skal du se :-)

2 kommentarer:

Turid sa...

:) En trøst lese at det ikke bare er jeg som har slitne og noe mislykkede bed rundt forbi.
Til neste år så.......


nefertiti sa...

Ja, ikke sant?! hihi
:-)