mandag 29. juni 2009

Roserroserroserroser

'Aloha' i kveldssol. Denne overtok jeg etter svigerfar, sammen med huset. Den blomstrer i ett frem til jul - minst - og den dufter helt fantastisk!

'Pat Austin' fikk jeg av naboen i fjor. Den har noen helt vanvittig svære blomster. Guloransje, varm farge og deilig duft.

'Graham Thomas' var den rosen jeg kjøpte først, for fire-fem år siden. Deilig, frisk duft og flotte litt koppformede blomster.

'Mrs John Laing' kjøpte jeg som barrot i fjor. Foreløpig er det denne ene blomsten, den dufter fantastisk - tror det må være den som dufter best av alle - men blomsten er litt skadet. Av lus, kanskje?

'Ispahan' er en flott, liten busk i år. Full i de søteste små rosa knopper. Utrolig søt!

'Benjamin Britten' har jeg hatt litt problemer med å plassere da jeg var veldig usikker på fargen. Den er havnet i feil selskap, det ser jeg nå, men med de rette naboene blir det bra. Den dufter nydelig, blomstene er nesten rosa, nesten rød, mest rosa? Vanskelig å bestemme. Kan muligens sette den sammen med Constanse...

'Fellowship' er knall oransje, og derfor står den for seg selv oppe på altanen sammen med noen lilla sommerblomster. Veldig fine, duftende blomster.

'Honorine de Brabante' står ved siden av 'New Dawn' på sørveggen. Den er nydelig og den dufter deilig! Var litt usikker på flerfargete roser, men denne er bare dust vakker.

'Grace' kjøpte jeg i fjor. Den har små, søte knopper som blir ganske flate når de åpner seg helt. Kjempefin. Selvfølgelig med duft, denne også.

'Pegasus' var en overraskelse; jeg trodde den skulle være mer gul. Nydelige blomster, nesten som marsipan. Må få nye naboer.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Her var det mye fint ja!! Er det ikke herlig!

nefertiti sa...

Det er superkult!!
;-)

Margrethes hus og hage sa...

Så flotte roser. Mrs John Laing var kjempeflott, og frister veldig :)