fredag 8. januar 2010

2009 - på nytt

Bare en liten oppsummering fra året som gikk. Oppfordringen fra miamaria var jo ikke vanskelig å hive seg på; underernært på blomster og hage som man er i disse kulderekordtider.
Da er det deilig å åpne albumet merket Hagen 09 og mimre...
Alle bildene er klikkbare, hvis du vil se dem i større utgave :-)

Først ut er en Iris reticulata. Jeg kjøpte den i Tyskland for noen år siden, og siden har den hatt en tendens til å dukke opp rundt omkring på de mest ubegripelige steder - i fjor på komposten borte i skogbrynet.


Iris er det nye ønskelisteinnholdet her i gården. Jeg har ikke så mange, men denne germanicaen er fantastisk flott. Fått av en hagegal her i distriktet. Tusen takk! Alle nabokjerringene mine er misunnelig.


Denne sverdliljen, iris psaudacorus, har jeg kjøpt på planteloppis. Den er staselig, den også, syns jeg.


Tulipaner hadde jeg, ganske mange. Tror dessverre ikke det kommer like mange i år. Det har noe med innsatsen min å gjøre, selvsagt...


Min første rhododendron, dvs, jeg hadde en for mange år siden, men den forsvant på mystisk vis, denne har jeg større forhåpninger til. Og så har jeg vært på hagegaltreff og skaffet den to nye venner. Men om det kommer blomst på dem i år vet jeg sannelig ikke. Tror ikke de er mer enn barna ennå. Uansett så har de fått en flott plassering i hagen.


Min clematis montana blomstret for første gang. Jeg hadde ventet i ikke mindre enn to sesonger etter at den ble satt ned. Nydelig!


Nabokjerringen og jeg har hatt et prosjekt borte hos henne. Planen var kjøkkenhage med poteter, gulerøtter og diverse krydderurter. Det var et stort prosjekt, og vi hadde muligens ikke kommet i havn uten god spahjelp fra min mann. Det er et skikkelig ugrasland vi har satt oss fore å ta tilbake. Parkslirekne, say no more...


Her står den gode hjelperen, kanskje tenker han på at vi kommer til å trenge mer hjelp, det er bare et spørsmål om tid, egentlig. Parkslirekne, say no more...


Sånn som dette avsluttet vi hagesesongen i fjor; med å legge planer for sesongen som ligger foran oss. Her skal det bli buksbomhekk, rosebue, eple- og frukthage, en benk hvor man kan sitte og nyte dufter, farger og lyder. Mmmmmm


Og her har min mann satt stiklinger, her, og rundt omkring i alle de andre bedene :-)


Litt fra ønskelisten: denne tok jeg bilde av i Myras (hagegaltreff) hage. Clematis 'Princess Diana', nydelig.


Dette er noe som sto i en potte på hagebordet til Oddvar (også hagegaltreff), lurer på hva det er. Ønsker meg en slik.


Dett var dett. Seksten bilder valgt ut av noen og trehundre for å beskrive året som gikk. Jeg har ikke tatt med noen rosebilder, det kunne jeg godt ha gjort, for rosesommeren var fantastisk. Nå er jeg spent på om mange av dem klarer denne vinteren vi fikk på oss i år.

Takk for det gamle - gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i 2010.

5 kommentarer:

Miamaria sa...

Spennende år, ser det ut for. :) Mye fint her, likte særlig flere av de irisene dine. :)

Maiblomst sa...

Nydeleg den rhododendronen!

Anne (Moseplassen) sa...

Nydelig, deilig å se sånn blomsterflor :D
Også snakk om kompostgull da!

Nora sa...

Nydelige bilder! Jeg ble särlig imponert av de flotte tulipanene! Tulipaner står höyest på önskelisten min, men det blir nok bare en önskedröm. Her er det rådyrene som bestemmer hva som kommer inn i hagen, og siden jeg vil fore de minst mulig så står jeg over tulipaner. Naboen har snekret et bur til tulipanene sine, men så langt vil ikke jeg gå. Da nyter jeg heller av fine tulipanbilder som dine:-)
Godt Nytt Hageår!!

Elisa sa...

Mykje fint her! Mannen min har også ein hang til buksbom, han har fylt bordet under plantelyset mitt i kjellaren med stiklingar... Me må vel krangle om plassen når eg snart skal begynne å så snart!