torsdag 21. juni 2012

Den glade hagevandrer


Søndagen opprant med ganske fint vær - etter forhåndsprognosene å regne i alle fall. Det var meldt nedbør og lyn og torden, så overskyet og småkaldt var jo forsåvidt positivt da ...
I alle fall møtte vi seks stykker opp på en kai på Sotra, hvor vi ble skysset over til Sølvis hage. Eneste måte å komme seg dit er med båt, eventuelt hvis du liker lange svømmeturer.

Hosta 'Praying Hands'
Det var tre veldig forskjellige hager vi besøkte denne søndagen. Sølvi sin, som er mosegrodd der den ligger innimellom store, gamle trær, og hvor det er laget et bed til sjeldne, spennende planter  - helleborus, hepatica, primula og veldig mye annet - overalt hvor det er mulig. Finner Sølvi en grop, så heller hun på med mold og setter ned en plante. Helst en hun har sådd selv.
Scilla peruviana
I Kjersti sin hage var det kanskje litt det samme. Stort, spennende planter, mye trær. Og så har hun en såkalt wanna-be-japansk-hage. Og den har hun rett utenfor kjøkkenvinduene, slik at hun allerede mens frokosten inntas, kan la blikket hvile på noe vakkert, og oppnå indre ro ;-)
Foreløpig bærer mye av denne hagen preg av å være under construction. Og med tiden skal hun få seg noen flotte murer og uteplasser å vise frem!

Camassia leichtlinii 'Alba'
Min hage ble også besøkt denne gangen, det var faktisk første gangen jeg viste den frem til 'utenforstående'. Det var spennende og litt skummelt! Jeg hadde ryddet og lukt litt på forhånd, men jeg hadde ikke fått tid til alt jeg ville gjort. Men, men, det gjør ikke noe, og gjestene er jo hagemennesker selv, så de hadde nok forståelse for akkurat det :-)

Det var en kjempefin dag, og da vi kom ut i Øygarden til Kjersti, så skein det jammen meg opp også. Dermed ble vi sittende ute i solen og spise suppe og drikke vin. veldig kjekt!

Vi snakket om at det hadde vært koselig om flere hadde vært med oss på turen, og i ettertid har jeg tenkt at, hvis det var noen jeg savnet, så måtte det vært et rose-menneske. For av den gjengen, så var jeg den eneste som hadde roser. Skulle hatt noen å falt i staver over 'Honorine de Brabante' sammen med for eksempel, den dufter jo allerede før den er kommet i blomst.

Oppklart av Kjersti:
Den blå er en Scilla peruviana
Den gulhvite er en Camassia leichtlinii 'Alba'

2 kommentarer:

Unknown sa...

Den blå er scilla peruviana
Den lysegule er Camassia leichtlinii 'Alba'
(mer gulig enn hvit - nydelig farge faktisk)

Har forresten en god del roser, men er ikke så god på navn på dem. :)

Hilsen Kjersti

Ranten sa...

Det hørtes utrolig deilig ut.Flotte hager og til og med en båttur! Litt lei meg for at jeg ikke hadde mulighet til å bli med, denne gangen heller...