tirsdag 28. august 2012

Årets Hagegaltreff var på Hamar

Og hva heter så Gørils clematis, som speiler seg så fint mot himmelen?
I år kjørte jeg over fjellet sammen med Hagen på Geitanger. Vi kjørte avgårde etter jobb på torsdag, og overnattet på fjellet. I utgangspunktet, hadde vi tenkt å slå opp teltet og sove i det, men da vi syns vi hadde kjørt langt nok, og bestemte oss for å stoppe, så var vi veldig lite motivert for å begynne å slå opp et telt. Kalde fingre og dårlig liggeunderlag fristet lite ...
Derfor slo vi setene helt ned, krøp opp i hver vår sovepose, og sovnet sånn. Men før vi sovnet, slurpet vi i oss litt rødvin, preiket en masse tull og fniste og lo. Vi følte oss veldig ungdommelig lettsindig og galne!


Solbrud - Helenium
Solhatt - Echinacea 'Green Envy'?

Alle disse bildene tok jeg i Gørils hage. Den besøkte vi fredagen da vi kom. Solen skein, alle var glade og huset i skogen og den omkringliggende hagen var en fredelig plett på jorden.
Endelig var vi på treff igjen!
Lørdagen var vi på plantemarked på Gillund. Der handlet vi planter over en lav sko, var på roseforedrag med Dag Lyngar og krukkejordforedrag med Olav Storli, vi spiste vafler og elgburgere og vi deltok både på konkurranse og auksjon.
Etterpå gikk turen til Kjersti og Rolf Hagens hage. Der hadde hun området på oppsiden av veien - med nærsyntplanter av ymse slag, mens han hadde fått tildelt nedsiden av veien med svære digre dahlia og gladioler, blant annet.
Nydelig vær hele lørdagen :-)

Søndagen opprant litt gråere og litt våtere. Men lett til sinns satte vi avgårde mot Toten og Helen Fredholms cottage garden. En stor, frodig hage som jeg gjerne skulle sett litt tidligere i sesongen. En sånn hage som jeg godt kunne ønske meg, men som jeg vet jeg aldri kunne få til.
Da tror jeg at jeg hadde hatt større sjanse - bare i mindre målestokk - til å klare det som Karin og Villy Christensen har fått til. Der er det grønn plen, rette bedkanter og ugressfri svart mold innimellom plantene. Der har du min mann og meg.

Et meget vellykket treff! Takk til alle som var med, og takk til Gøril og Staudeklubben Miøsen, som tok så godt imot oss.

I morgen skal jeg fortelle hvilke planter som fikk være med hjem til Sotra :-)

2 kommentarer:

Ranten sa...

En strålende beskrivelse av et flott hagetreff :)Så takk for sist!

nefertiti sa...

Veldig kjekt å være på tur med deg, Ranten :-)