torsdag 9. august 2012

Gammal dritt og ny giv

Siden sist, har jeg vært på besøk hos to flotte damer. Ikke bare var de flotte, men de hadde flotte hus og hager, også.

I tillegg hadde begge to sånne fine altaner og terrasser som jeg også egentlig har ...

For mange år siden, det må ha vært et år som begynte godt, sånn værmessig altså, for så å ende i det vanlige.
Grunnen til at jeg tror det, er at terrassen vår ble beiset nesten ferdig - fra begge ender.
Svigerfar og jeg beiset mot hverandre, og før vi fikk endene til å møtes, var det slutt på godværet, og regnet jaget oss inn med både koster og spann. For så mange år siden at jeg velger å late som om jeg ikke husker hvor mange.

Men så var jeg på besøk hos disse damene, da, og ble rett og slett inspirert til å gripe til kosten atter en gang.  Derfor har jeg to kvelder nå, vært ute med høytrykksspyleren. (I går holdt jeg på til det var mørkt og jeg ikke så noe lenger, i dag ga jeg meg ikke før krampen tok meg - bokstavelig talt!)

De har meldt godvær fremover noen dager, kanskje tilogmed hele neste uke, så planen nå er å spyle vekk gammal dritt fra det ubehandlede området, før jeg beiser det. Og begynner jeg på nytt i en ende og får tatt et andre strøk på hele terrassen.

Noen som har troen på at jeg kommer til å rekke over det denne gangen??

PS: Har kjøpt meg et par Achillea millefolium 'Kirschkönigin', en Thalictrum delavayi 'Meadow Rue' og et par Imperata cylindrica 'Red Baron'.
De to første står i rosebedet i sørveggen, mens imperata-gresset skal få stå i zinkpotter oppe ved inngangspartiet, sammen med oliventrærne mine.

4 kommentarer:

Turid sa...

Jeg stemmer for at du får det flotteste terassegulvet i mils omkrets, helt sikkert :)
Obs, obs, noen av ryllikene kan oppføre seg ganske breialt og brutalt ovenfor andre planter. De tar seg bare til rette på en måte med sideskudd og lange grener utover alt. Men de er jo så fine.

Unknown sa...

Åh det blir så fint!! Jeg husker når jeg beiset verandaen i gamlehuset grå. Det ble helt utrolig fin forskjell. Lykke til!!!

MarJE sa...

Når finveret som er lova no kjem går det som ein leik skal du sjå. Vert flott gulvet med beis.
Lykke til og god helg :)))

Et nytt landsbyliv sa...

Hei

Når du er ferdig kan du ta deg en tur til Eplehagen - der er ikke terrassen oljet siden den var ny - ca 1980 ... hehe. Kanskje dette var sparket et visst sted for å få meg i gang? Har nemlig alt som skal til innen rekkevidde - det var bare det å gjøre det.

Ha en super helg - får håpe at den gule tingen viser seg på himmelen.