torsdag 27. november 2008

Gresskarbrød - med honning


Jeg ante ikke hva jeg skulle bruke gresskaret til, men etter å ha bladd gjennom alle kokebøkene mine, fant jeg denne oppskriften.
Jeg er veldig glad i honning, og har alltid syns det hørtes himmelsk ut med honningkake, men det ene forsøket jeg har gjort var totalt mislykket.

Denne oppskriften på gresskarbrød inneholder ganske mye honning - og den smaker mye honning. Kjempegod, ganske fuktig kake. Jeg laget to brød og har hatt det i fryseren, tatt opp litt og litt.
Her i huset er det bare jeg som liker honning.

1/4 l god olje
1/4 l honning
400 g sukker
4 piskede egg
560 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts malt nellik
1/2 ts revet muskat
1/2 ts allehånde
2 ts kanel
400 g syltet gresskar, purert
180 g hakkede valnøttkjerner

Forvarm ovnen til 160 *C.
Bland sammen olje, honning, gresskar, sukker og egg.
Sikt sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.
Rør inn oljeblandingen. Alt skal bli godt blandet.
Tilsett nøttehakk. Hell deigen i to godt smurte avlange former.
Bakes i ovnen ca 75 min. Tas ut og får hvile 10 min før de hvelves på rist for videre avkjøling.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Takker. Jeg legger den sammen med de andre alternativene. Har nemlig også funnet en med rømme. Jeg er bare litt skeptisk på mange tilsetninger - er redd for at det skal gå negativt ut over holdbarheten i romtemperatur.

nefertiti sa...

Ja, det vet jeg ikke noe om. Jeg skar mine brød ned i passelige stykker og frøs dem. Tar bare opp det jeg trenger, og det jeg vet blir spist *hehe*

elle-melle sa...

Det der høres godt ut. Jeg har skrevet ut oppskriften og vil prøve å bake. Med alle de krydderiene må det jo bli godt!
Syltet gresskar har jeg på glass i kjelleren og honning i skapet.

nefertiti sa...

Lykke til, da.
Selv går jeg rundt å lurer på hva jeg evt kan bytte ut gresskarpuréen med...