mandag 25. juni 2012

Flytt-trær

Vi vil ha trær.

Vi har kjøpt trær.

Vi har ikke plass til trær.

I alle fall ikke til de to pæretrærne, plommetreet og morelltreet som kom til gards før vi fikk tenkt oss om ...

De siste tre ukene har vært en eneste runddans for å få dette til å gå opp. En stund hadde vi sju trær stående på 20 kvm. Sier seg selv at noe måtte gjøres.

Til slutt måtte vi ringe til Mathilde og hennes Eksotiske, for å få de til å komme og skille oss før kampen om kvadratmeterne tok knekken på en av oss. (Jeg hadde sikkert vunnet, jeg hadde spaden, han hadde bare et grapsefat ... )

Etter å ha lyttet til gode råd, flyttet jeg mitt ene prydepletre bort til Magnoliakroken. Der fikk det plassen til ginko bilobaen som stod der fra før. Ginkoen fikk plassen til en hortensia. Hortensiaen ble flyttet bort i det forhenværende lavendelbedet (det var for lite lys for lavendelen der). Lavendelen har jo allerede fått et nytt hjem i trappebedet.

Mannen flyttet sitt morelltre tjue centimeter lenger sør, mens de spalierte pæretrærne bare ble snudd litt på.

Da står vi igjen med ett prydepletre. Jeg har egentlig solgt det, men Mannen nekter å gi slipp på det. Han vil gjerne beholde det, men da uten skyggen det gir. Jeg tror vi må rope på Mathilde igjen ;-)

7 kommentarer:

Ranten sa...

Herre min! For en rundans og for en beskrivelse av kvikksteppen! Herlig!! Og ikke minst gjenkjennelig :) Selv om vi har bitte litt mere plass da.

Ranten sa...

Og et veldig flott bilde!

Turid sa...

Ha-ha-ha, meget gjenkjennelig dette. Kjøpte ett prydepletre i går, fikk bare et eneste tørt spørsmål: hva skal du med alle trærne, de må jo hugges igjen. Hmmm, mannen ikke fullt så hagegal som meg.
Nyt sommerdagene

Mathildes Eden sa...

Her er jeg!
Kjekt å være mekler! Dere så litt vel hissige ut da vi kom for å skille dere i går. Med blussende kinn og lynende øyne... Godt at rådet mitt funket! Og jeg er helt enig med mannen din! Jeg ville beholdt treet! Har dere noe tre i det hvite bedet mot sør ? Ville blitt lekkert med de hvite under. Og kanskje en klatrende kritthvit blomstrende klematis under det rødbladete pryskirsebær-treet????
Fra meg og sikkert også min Eksotiske....

Mathildes Eden sa...

Også fra meg: Nydelig bilde ja! Liker:-))))

Mathildes Eden sa...

PRYD-EPLE....!!!!

Stein sa...

Ha ha. Humoristisk lesing om et kjent problem! :-D Så flott dere nesten kom i mål. Prydeple er jo vakker da....
Bildet var forresten veldig fint :-)