fredag 29. juni 2012

Har du sett!

Ja, her er altså en av de to peonene som har utfordret tålmodigheten min i noen år nå. Denne har jeg ventet på i fem år - Nymphe, heter den. Jeg syns den er helt nydelig, og vel verdt å vente på.
Da ventingen begynte, for fem år siden vil det si, så var hagen min litt 'ørken' ... Jeg var akkurat kommet i gang, og hadde veldig lite blomster, jeg ønsket meg så mye at jeg ikke ante hvor jeg skulle begynne. Derfor var det litt nedtur at årene gikk, uten at en av de jeg tutlet meg til å kjøpe, ikke kom i blomst.
Men, nå er den her, og dufter godt gjør den også :-)

I går hadde jeg lupingjødsel på plantene mine. En teskje pr plante, var det ikke det han sa, han fyren i fra Randesund Planteskole?
en teskje lupingjødsel ned i jorden helt inntil planten, skulle ifølge ham gi plantene en fantastisk boost sånn midt på sommeren.
Vi får se. Det passet i alle fall å gjøre det i går, for i dag kom regnet (som om jeg ikke visste det ;-)

God helg!

5 kommentarer:

RandiF sa...

Lupingjødsel??? Aldri hørt om før. Er det gjødsel laget av lupiner eller??

Frøya-Heidi sa...

Nydelig pion! Jeg går også å venter på at en pion jeg ikke husker hva er, skal åpne blomsterknoppene for første gang. Vi er heldige som har slike småting vi kan glede oss over!

Jeg lurer også på hva lupingjødsel er?

Mariann sa...

Nydelig peon og absolutt verdt å vente på! Jeg har også noen sånne som har brukt noen år på å bestemme seg for om det passer å beære meg med blomster. I år kommer en av de med en knopp. Fremdeles er det en som aldri har blomstret.
Fortsatt god helg!

nefertiti sa...

http://generator.firmanett.no/r/randesund/images/Oeko/lupin_ark.jpg

Følg denne lenken, og les mer om lupingjødsel :-)

Anne (Moseplassen) sa...

interessant med den gjødsla til Randesund, har hørt om den før.

Og ja, en riktig nydelig sak den nymphe, kledelig beskjeden og rødmende vakker :)