tirsdag 7. august 2012

Baronen sine

Lea

Min yngste datter og jeg var på tur i helgen, til baroniet i Rosendal.

Ojojoj, så flott det var der nå!

Rosene sto i sitt vakreste flor; frodige, duftende og lysende vakre. I alle farger.

Som dere ser har jeg, tiltross for at det var et hav å velge mellom, klart å forelske meg i to nesten like.

Jeg blir virkelig misunnelig når jeg ser hvor friskt og fint bladverk alle plantene deres hadde, og hvor struttende sunne blomster de fikk frem. Selv sliter jeg med å finne ut hva som feiler mine roser - de ser ikke ut sånn som dette dessverre, enda de får både gjødsel, godt stell og mye omtanke ...
CardiffI orangeriet var det pellargonier i alle farger som regjerte, sammen med sitron og fiken.
Der inne kan man også sitte og nyte en salat, en suppe eller kanskje en pannekake med krem og syltetøy er det som frister mest?

Med de sommerne vi har hatt de siste årene, så skulle jeg meget gjerne ha vunnet i tipping og fått muligheten til å lage meg et skikkelig orangeri, jeg også. Gjerne et stort og solid  et som dette :-) Her er min skjønne datter, og gode reisefølge, på vei inn i buksbomhekken. Lurer på hvor gammel den hekken kan være - buksbom vokser jo ikke akkurat fort, og denne har oppnådd en anseelig størrelse!

Noen som vet når den ble satt ned?

Senere: 
Fant ut at buksbomhekken er over 300 år gammel. Slå den!
4 kommentarer:

Mariann sa...

Der har jeg faktisk enda ikke vært. Nydelige roser du falt for, og så fine planteskilt. Litt av en størrelse på buksbommen, den må være gammel, ja.

Sissel sa...

Fantastisk vakkert sted! Jeg var der i fjor, jeg synes kjøkkenhagen med orangeriet er det fineste. Og alle de vakre gamle trærne i den gamle hagen:)

Anonym sa...

Ja, kjøkkenhagen er jo også SÅ flott. Og så vet man at maten man kjøper i kafeen er særdeles kortreist. Viktige ting i disse dager :-)

nefertiti

Mathildes Eden sa...

Ja det er nydelig på Baroniet! Kjenner at det er alt for lenge siden jeg var der! Nydelige roser. Spesielt Cardiff. Og bildet av Sol-skinnsjenten i den spøkelsesaktige buksbomskogen; er magisk!