torsdag 29. september 2011

Grønt er skjønt!

Månestråle - Kirengeshoma palmata - busken jeg har drømt om siden jeg så den første gang i 2007, i japanske hagen i Arboretet på Milde. Nå står den ute i 'barnehagen' min. Den er bitteliten og den har én ørliten blomsterknopp. Verdt å vente på, jeg håper bare jeg får med meg at den blomstrer, den ene :-)

Og så er det høstormedruen 'Brunette' - Cimicifuga racemosa, da ... Den dufter bare heeelt nydelig. Nå har den etablert seg fint, og ser ut til å trives godt der den står. Det eneste jeg lurer på er om den kanskje kan bli så kraftig at peonene som står sammen med den kan føle seg litt fortrengt!?

Innomhus, er det også grønt :-) Jeg maler som sagt planterommet-to-be, og der ble det skikkelig lysegrønt, etter at jeg blandet tre malingsspann jeg fant i kjelleren. Grønt, rosa og hvitt, blir altså lysegrønt. Men det får være bra, grønt er jo skjønt, ikke sant?

PS: fikk hentelapp fra posten i dag - kanskje jeg skal sette løk i helgen?

4 kommentarer:

krepsemor sa...

Grønt planterom lyder faktisk forlokkende =) Mitt trenger absolutt en shining også! Krysser fingrene for månestrålen din!

Unknown sa...

Månestrålen er jo bare nydelig ,blomstene og fargene trenger det grønne for og bli skjønne.
Ha en fin helg , Marit.

Mariann sa...

Det skal bli mildt en stund fremover, så da rekker forhåpentligvis månestrålen å åpne knoppen sin.
Min Brunette blomstrer også nå. Den er så fin!

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Jeg var også så heldig å få kjøpt meg en Kirengeshoma palmata på sensommeren. Plantet den i Vågen, vil ikke tro at den klarer seg på Lora....