søndag 14. april 2013

Blomsterønske i oppfyllelse

Helleborus orientalisJa, her må jeg visst begynne med å beklage den dårlige bildekvaliteten, det er jo egentlig en skam å legge ut så dårlige bilder av en så flott blomst. Beklager det!

Helt siden jeg ble hageGal i 2006, så har jeg ønsket meg juleroser. Jeg har hatt et par også underveis, men bare de hvite, vanlige, og det har aldri blitt noe mer av dem, kanskje vinden har tatt dem?

Men i år har det altså dukket opp en julerose, akkurat av det slaget som jeg har hatt så lyst på. Tror kanskje jeg har fått den av damen bak denne bloggen her. Tusen takk!

I dag kom det etterlengtede regnet. Plantene, de som ikke blåser vekk ..., setter nok stor pris på det.
Og jeg var snau og hadde kalk på plenen og i bedene, så får vi håpe at mosen ikke blir så påtrengende i år.

God regnværssøndag, folkens! Nå stikker jeg på basar og får meg noe kake ;-)

6 kommentarer:

Ranten sa...

Ja i dag får vi så det monner :) Fint vær ute til å være inne i! Om vi treffes til våren så har jeg mange små selvsådde juleroseplanter om du vil ha :) Det er jo som sagt den beste måten å så dem på, rett fra planten og ned på bakken :)Noe de gjerne bedriver når man er på jobb.. God søndag i regnet!

nefertiti sa...

Takk for det, Ranten, og god søndag til deg også !

Vårblomst sa...

Det er en Helleborus orientalis, rød variant, som blomstrer i hagen din. Så frisk og fin den er. Legg litt god jord/gjødsel rundt den i løpet av året så får du kanskje enda flere blomsterstengler til neste år :-).

nefertiti sa...

Supert, takk skal du ha :-)

Et nytt landsbyliv sa...

Det er litt sånn jippi-hipp-hurra og julekveld og søttende mai i samme slengen når slike søte skatter titter opp av jorda. Ha en flott dag.

Villrose sa...

Gratulerer med mørk og vakker juleroseblomstring! Noen planter krever lang venting på blomst, men jammen er det stas når det endelig skjer.