tirsdag 30. august 2016

Omkalfatring

Buddleja davidii, sensommerhagens duftbombe, et syn for guder og i tillegg en magnet for sommerfugler

Et lite innlegg i all hast: hagen skal graves opp i ettermiddag, på grunn av et gammelt kloakksystem som må byttes ut. Kommunen har lagt vann og kloakk frem til huset vårt, og vi skal nå knytte oss opp mot dette. I samme sleng skal vi grave vekk en gammel mur som rammer inn hagen langs veien.

Dette betyr selvsagt graving. Ordentlig graving med stor gravemaskin, som skal helt inn i hjertet av hagen, over sommerblomstbedet og gjennom rhododendronplassen. Alle plantene som har skjermet for innsyn fra veien, alt, har vi klippet ned og gravd opp i håp om å redde det.

Note to self:
Rosa Poppius, r. glauca, r. Stanwell Perpetual, r. Ispahan. Solblærespirea, Kirengeshoma Palmata og hjortetrøst - disse har jeg satt ved pæretrærne.
Gravemaskinmannen skal forsøke å flytte den store svarthyllen, rhoddene og nåletrærne uten å ta kverken på dem. Han skal selv vurdere hvor det er lurt å sette dem ifht det han skal gjøre.

Og så har det begynt å regne, så alt kommer i løpet av noen timer nå til å se ut som et jækle gjørmehull ... See you on the flipside!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jøje meg, og lykke til!
Vakker Buddleja, forresten :)