torsdag 6. august 2009

Tilbake

I natt kom vi hjem etter å ha tilbragt nesten tre uker i Spania.

Vi bodde kjempeflott i leiligheten til en kompis av min mann, hadde bil til å komme oss rundt med og store og små planer for de 17 dagene - som samtlige ble satt ut i livet.

Vi badet masse - både i bassenget og i sjøen.
Vi spiste masse god mat med god vin til - laget de fleste måltidene selv.
Vi leste masse - tilsammen åtte romaner.
Vi besøkte Ronda - fantastisk by som alle burde ha vært i.
Vi så tyrefekting - om ikke akkurat den formen for tyrefekting som undertegnede ønsket seg å se.


I tillegg var vi i Mijas. Det er en liten landsby oppi fjellsiden midt mellom Malaga og Marbella omtrent. Nydelig, med smale gater belagt med 'elvestein'; hvite hus; små bortgjemte plazas, og bak tyrefekterarenaen hadde de laget et flott hageanlegg som nærmest lå helt på kanten av stupet.
På denne tiden av året var det selvfølgelig tørt og avblomstret mye, men jeg kan tenke meg at det er veldig vakkert der tidligere på året.

Trestamme fotografert i Mijas - aner ikke hvilket tre det er, men det er pent.


Siden vi kom hjem i natt, så måtte vi vente med å ta hagen i øyesyn til i morges. Mannen var oppe i åttetiden og gikk ut, mens jeg sov til halv ti. Ungene sov enda lenger og det passet egentlig fint, for da fikk vi tatt 'runden' i fred og fordragelighet.

Det har gått veldig fint med alt sammen, automatisk vanning fra oven har nok æren for det. Ugresset har fått herje vilt, men det gjør ingenting - jeg liker å luke. Meningen var at jeg skulle kose meg med det i ettermiddag, men plutselig så skjedde det så mye her og så begynte det å regne og så var det blitt mørkt. Satser på å få tatt en økt i morgen.

Agapanthusen (som vi så overalt i Spania) står med bristeferdige knopper, og over hele hagen ligger den deilige duften av buddlejaen som er blitt kjempestor og som står i fullt flor.

Nå er det god natt :-)

7 kommentarer:

orchis sa...

Velkommen tilbake!
Trestammen på bildet er fra en Eucalyptus.

nefertiti sa...

Takk for det - og takk for opplysningen :-)

Monica sa...

Høres ut som dere har hatt det fantastisk, klem;) Monica

Elisa sa...

Velkommen heimatt, det var ei velvalgt tid å vere på ferie i Spania må eg seie! For her har det vore særs trist vermessig.

nefertiti sa...

Ååå, det var deilig i Spania!
Har fulgt været her hjemme og skjønte hvor velvalgt det var :-)

Anne (Moseplassen) sa...

så flott å høre at dere har hatt det fint :)
Lese mye er alltid en deilig ferieaktivitet, jeg pleier aldri å ha nok bøker, så jeg driver og leser andres bøker, det har tilogmed hent jeg har lest andres bøker mens de leser den, altså mellom leseøktene deres... hehe. (er boksluker og forstår meg ikke på konseptet "kose seg med en bok", her leses det til det er slutt, spise kan man gjøre neste dag)

Har kun sett tyrefekting en gang, i argentina, og det var da ikke den varianten du gjerne får se i Spania. Den jeg så skadet de ikke egentlig tyren, men plukket mynter av panna dens. Men, en av tyrene ble forbanna nok av all den plukkingen og viftingen til at han gikk til angrep på en av tyrefekterene, og fikk inn ett skikkelig treff. Og da skjedde ting fort kan du tro, for ned av tribunene hoppet det en fyr, som ordnet opp med tyren og fikk den tilbake i innhegning i en fei, før han forsvant inn i folkemengden igjenn. Det viste seg senere at det var en berømt tyrefekter som hadde tatt afære, han var bare publikumer, men duverden så kjapt ute han var.

nefertiti sa...

Det skulle jeg gjerne sett, Anne.
*haha*